רשלנות רפואית סרטן צוואר הרחם היא נושא כאוב, וכמובן יש לפנות אל עו“ד רשלנות רפואית. אם אכן מדובר ברשלנות שגרמה נזק, זכותכם לדרוש פיצויים.
סרטן צוואר הרחם הוא סוג שכיח של סרטן. הוא פוגע בצוואר הרחם, החלק התחתון של הרחם המתחבר לנרתיק. זוהי בעיה בריאותית משמעותית עבור נשים ברחבי העולם, כאשר הנתונים מראים כי המצב חמור יותר במדינות מתפתחות. בזכות הבנת המחלה, תסמיניה, גורמיה וזמינות של טיפולים – ניתן להילחם בה.
למזלנו בישראל ישנה מערכת בריאות יעילה ומתקדמת, ובדיקות סקר שונות המסייעות לזהות את המחלה בשלבים מוקדמים. אך לצערנו עדיין ישנם מקרים של רשלנות רפואית סרטן צוואר הרחם. הפניות אל עו“ד רשלנות רפואית הן לעתים פניות בשל אבחון מאוחר של המחלה, ובמקרים אחרים זוהי רשלנות בשלבים הטיפולים.
תסמיני המחלה
על כל אישה להיות מודעת לתסמיני המחלה, ולדווח לרופא המשפחה במקרה שישנם סימנים מחשידים. ומנגד גם חובתו של רופא המשפחה לשאול שאלות ולזהות גורמי סיכון כמו היסטוריה משפחתית.
אך באותה הנשימה נציין כי שלבים המוקדמים, סרטן צוואר הרחם עלול שלא לגרום לתסמינים בולטים. עם זאת, ככל שהמחלה מתקדמת, נשים עלולות לחוות את הדברים הבאים:
דימום נרתיקי חריג: זה כולל דימום בין מחזור, לאחר קיום יחסי מין, או דימום לאחר גיל המעבר.
הפרשות נרתיקיות חריגות: הן עשויות להיות מימיות, מדממות או שיש להן ריח רע.
כאבי אגן: זה עלול להתרחש במהלך קיום יחסי מין או בזמנים אחרים, ללא קשר לווסת.
הטלת שתן כואבת: חלק מהנשים עם סרטן צוואר הרחם עלולות לחוות אי נוחות או תחושת צריבה בזמן מתן שתן.
כאבי גב או רגליים: אם הסרטן התפשט לרקמות ואיברים קרובים, הוא עלול לגרום לכאבים בגב או ברגליים.
מה גורם לסרטן צוואר הרחם?
סרטן צוואר הרחם נגרם בעיקר על ידי זיהומים מתמשכים עם סוגים מסוימים של וירוס הפפילומה האנושי (HPV). HPV הוא זיהום נפוץ המועבר במגע מיני, ורוב האנשים הפעילים מינית ידבקו בו בשלב מסוים. עם זאת, רוב זיהומי HPV חולפים באופן ספונטני מבלי לגרום נזק. עם זאת, במקרים מסוימים, הנגיף נמשך ויכול להוביל להתפתחות של תאים טרום סרטניים שעלולים להפוך בסופו של דבר לסרטניים.
גורמי סיכון אחרים שיכולים להגביר את הסבירות לפתח סרטן צוואר הרחם כוללים:
- מערכת חיסון מוחלשת: אנשים עם מערכת חיסונית מוחלשת, כמו אלה עם HIV/איידס, נמצאים בסיכון גבוה יותר.
- עישון: עישון מחליש את מערכת החיסון ומגביר את הסיכון לחלות בסרטן צוואר הרחם.
- שימוש ארוך טווח באמצעי מניעה אוראליים: נטילת גלולות למניעת הריון לתקופה ממושכת (חמש שנים או יותר) עלולה להגביר מעט את הסיכון.
- ריבוי פרטנרים מיניים: ריבוי פרטנרים מיניים או עיסוק בהתנהגות מינית בסיכון גבוה יכולים להגביר את החשיפה ל-HPV.
- גורמים סוציו-אקונומיים: גישה מוגבלת לשירותי בריאות, היעדר תכניות מיון וחינוך בריאות לקוי יכולים לתרום לשיעורי תחלואה גבוהים יותר.
על הרופאים לתשאל את המטופלות ולזהות קבוצות סיכון, ובהתאם לכך להפנות לבדיקות המתאימות. הדבר נכון כאשר מדובר במקרה של רשלנות רפואית סרטן צוואר הרחם כמו גם במחלות אחרות.
הטיפולים למחלה
רשלנות רפואית סרטן צוואר הרחם יכולה לבוא לידי ביטוח גם בטיפול עצמו. יתכן כי המחלה זוהתה בשלב מוקדם, שזו כבר בשורה מעודדת. אך כשלים עשויים להתרחש לאורך התהליך הטיפול. וכמובן, גם אלו הן עילות להגשת תביעה באמצעות עו“ד רשלנות רפואית.
הטיפול בסרטן צוואר הרחם תלוי בשלבי המחלה ובהיקף המחלה. הטיפולים הקיימים כוללים ניתוחים, טיפולים תרופתיים, הקרנות ועוד. כאשר לעתים משלבים מספר טיפולים יחדיו.
טיפול כירורגי – לעתים קרובות ניתן לטפל בסרטן צוואר הרחם בשלב מוקדם באמצעות ניתוח. ההליכים עשויים לכלול הסרת הרקמה הסרטנית מצוואר הרחם (קוניזציה), הסרת צוואר הרחם (כריתת רחם), או הסרת הרחם והרקמות הסובבות אותו (כריתת רחם).
הקרנות – טיפול זה משתמש בקרני רנטגן באנרגיה גבוהה או צורות אחרות של קרינה כדי להרוג תאים סרטניים או לכווץ גידולים. זה יכול לשמש כטיפול ראשוני או בשילוב עם ניתוח או כימותרפיה.
כימותרפיה – תרופות משמשות להרוג תאי סרטן בכל הגוף. ניתן לתת כימותרפיה לפני או אחרי ניתוח או להשתמש בשילוב עם טיפול בקרינה.
טיפול ממוקד – טיפול זה מכוון למולקולות ספציפיות בתוך תאים סרטניים כדי לעכב את צמיחתם והתפשטותם. ניתן להשתמש בטיפולים ממוקדים בשילוב עם טיפולים אחרים.
אם ישנו חדש כי הייתה כאן רשלנות רפואית סרטן צוואר הרחם, פנו אל עו“ד רשלנות רפואית.